Musta küüslaugu ravioolid. Foto: Siim Vahur

Musta küüslaugu ja musta oa ravioolid misoses puljongis

Retsept: Maru Metspalu
Foto: Siim VahurRetsept: kolmele-neljale

Vaja läheb:
• 240 g musti ube
• 8 musta küüslaugu küünt
• 2 sl pärmihelbeid
• pisut vett
• 1 tl tumedat sojakastet
• maitse järgi soola
• paar raksatust musta pipart
• 75 g päevalilleseemneid
• 1 pakk wonton’i-„lehti“
• 1 l köögiviljapuljongit
• 2–3 sl tumedat misopastat
• serveerimiseks seemne-vürtsisegu ehk dukkah’d

Must küüslauk on puhas väetoit, mis järjest enam populaarsust kogub. See valmib 60-kraadises kuumuses ja äärmises niiskuses 4–6 nädalat, muutudes läikivmustaks ning umamiseks.
Mustas küüslaugus on võrreldes värske küüslauguga antioksüdante topelt ning teda peetakse afrodisiaakumiks.

Pese mustad oad konservvedelikust ja nõruta. Pane kõik ained köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Kontrolli maitset ja vajaduse korral timmi maitset. Ava sulanud wonton’i-lehtede pakk ning lao 6 lehte kõrvuti lõikelauale. Tõsta lusikaga täidis keskele, pintselda vabaks jäänud pind veega märjaks ning aseta teine leht peale. Suru tihkelt kinni.

Lase köögiviljapuljong potis keema. Timmi maitse tummisemaks tumeda misopasta ja sojakastmega ning keeda ravioole seni, kuni need tõusevad pinnale. Serveerimisel puista peale aktiivsöega tumedamaks toonitud päevalilleseemne-vürtside segu ehk dukkah’d. Nirista juurde maitserikast puljongit.

Jaga