Põhjata kodujuustupirukas, mida on lihtne valmistada.
Foto:ehemaitse.ee

Ehemaitse.ee videolugu: 8-aastane Margarita õpetab, kuidas teha põhjata kodujuustupirukat neljale

Margarita käib ühes Tallinna koolis teises klassis ning on koos emaga juba päris palju oma koduköögis toiduvalmistamist katsetanud. Ilmselt sellest ka see enesekindlus. Loomupärane sarm veel sinnajuurde.

Põhjata kodujuustupirukas neljale

Põhjata kodujuustupirukas sobib hästi piknikule või suvisele väljasõidule kaasa võtta. Kõige paremini maitseb see muidugi äsja küpsetatuna. 

Aega kulub: 15 minutit plus 30 minutit ahjus

Vaja läheb:

100 g võid

300 g kodujuustu

4 sl hapukoort

3 muna

6 sl nisujahu

soola

250 g riivitud juustu

Tee nõnda: 

Sulata või ning sega juurde ülejäänud ained. Kõige viimasena lisa riivitud juust (pisut jäta peale riputamiseks). Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale kõrvalepandud juust. Küseta 200 kraadi juures 30 min ehk kuni pirukas on kuldkollane.

Hääd isu!