Aasta kokaraamat 2019, maineka tiitli pälvis Lia Virkuse “Eesti Naise kokaraamat” (kirjastus Hea Lugu), mis sisaldab 250 autori lemmikretsepti.

Aasta parimaks kokaraamatuks valiti “Eesti Naise kokaraamat”

Täna selgus Tallinna Toidumessil Aasta kokaraamat 2019, maineka tiitli pälvis Lia Virkuse “Eesti Naise kokaraamat” (kirjastus Hea Lugu), mis sisaldab 250 autori lemmikretsepti.

Paljude kokaraamatute autori ja ajakirja Eesti Naine köögitoimetaja Lia Virkuse sõnul on just mahukad kokaraamatud tema enda lemmikud.

“Eesti Naises töötatud seitsme aasta jooksul on kogunenud parajalt palju retsepte hommikusöökidest kuni magustoitude ja tortideni,” lisas autor.

“Kuna ajakiri tähistas sel aastal 95. juubelit, siis oligi nüüd sobiv aeg parimatest parimad retseptid kogumikuna välja anda.” Raamatust võib leida näiteks nõgesest krõbeleiva, kõrvitsa väesmuuti või rabarberiga tiramisu retsepti.

II koha vääriliseks tunnistas žürii lausa kaks raamatut: Peeter Piheli “Minu kodu maa ja meri. Eesti” (kirjastus Pilgrim) ning Maret Suklese “Elu on pidu” (kirjastus Helios).

II koha vääriliseks tunnistas žürii lausa kaks raamatut: Peeter Piheli “Minu kodu maa ja meri ning Maret Suklese “Elu on pidu” (kirjastus Helios).

Maret Suklese “Elu on pidu” (kirjastus Helios) oli üks kahest žürii poolt II koha vääriliseks tunnistatud kokaraamatust.

Parimaks tõlke-kokaraamatuks valiti Stuart Farrimondi “Gastronoomia” (kirjastus Koolibri), mis tutvustab kõige levinumaid toiduvalmistamisviise ja –tehnikaid ning peamisi toiduaineid.

Parimaks tõlke-kokaraamatuks valiti Stuart Farrimondi “Gastronoomia” (kirjastus Koolibri).

Aasta kokaraamat võistluse eesmärgiks on tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tarbijatele, samuti toetada eestikeelse kokandusalase kirjanduse ilmumist, arengut ning traditsiooni.

Parima kokaraamatu valis žürii, kuhu kuulusid Mart Anderson (kujundusgraafik, Tartu Kõrgema Kunstikooli kirjaõpetuse ja tüpograafia õppejõud), Diane Sarapuu-Kelder (Tallinna Teeninduskool, valdkonna õppejõud),  Regina Suiet (Tallinna Teeninduskool, õpilane), Kersti Sülla (Antalis AS, trükipaberite konsultant), Reimo Hannilo (Sahvri resto ja Siili Sahver, peakokk ja EPÜ liige), Aili Saks (Eesti Raamat, peatoimetaja, Eesti Kirjastuste Liidu esindaja),  Marju Kirsipuu (Apollo Kauplused, raamatute ja trükiste kategooria tootejuht).

Tallinna Teeninduskoolis tehti õpilaste poolt igast raamatust ka juhuvaliku alusel üks retsept läbi, töid juhendas õppejõud Diane Sarapuu-Kelder.

Järjekorras 27. korda toimuval toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 7000 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele. Profexpo Oü on toidumesside korraldaja aastast 1993.

Tallinna Toidumess on avatud:

Kolmapäev, 23. oktoober, kell 10.00 – 17.00 (erialakülastajad)
Neljapäev, 24. oktoober, kell 10.00 – 17.00 (erialakülastajad)
Reede, 25. oktoober, kell 10.00 – 17.00 (erialakülastajad)

Sissepääs kutsete ja pääsmetega.
Pääse on kõigile külastajatele 18 €.
Messile pääseb alates 18. eluaastast.
Tallinna Toidumess toimub Eesti Näituste messikeskuses, Pirita tee 28.

Lisainfo:
http://www.profexpo.ee/foodfair/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga