Foto: fitlap.ee
Foto: fitlap.ee

Ahjuköögiviljad kitsejuustuga

Jätkame tervislikul lainel ning jagame kaalusõbralikke retsepte koostöös Fitlap’iga.

Aeg: ca 50 min, 375 kcal

Toiduained
(retsepti kogused on mõeldud keskmisele kaalulangetavale naisele)

  • 50g kitsejuust (rasva 32%)
  • 5g (1.7 tl) oliiviõli
  • 100g (1.5 tk) peet, keedetud
  • 90g pastinaak
  • 100g (1.4 tk) porgand
  • 30g (0.5 tk) punane sibul (valikuline)
  • 3g (0.5 tl) mesi
  • 15g (1.5 peotäit) rukola
  • Maitseained: sool (meresool või värviline), tšillipipar (valikuline), pipar, sidrunimahl


Valmistamine

  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Koori köögiviljad ja viiluta need suurde kaussi.
  • Sega kokku sool, pipar, tšillipipar, oliiviõli, mesi, sidrunimahl ning soovi korral võid juurde riivida ka veidi sidrunikoort.
  • Lisa pool kastme kogusest köögiviljadele ja sega kõik korralikult läbi.
  • Tõsta köögiviljad ahjuplaadile ning küpseta ca 35-40 minutit. Soovi korral võid kasutada ahju röstimise režiimi.
  • Seejärel rebi köögiviljadele peale kitsejuutu tükid ning küpseta veel ca 3 minutit.
  • Serveerides pane peale rukolat ning kalla üle järelejäänud kastmega.
Lae alla Fitlap toitumiskava äpp
IOS või Android telefoni jaoks
google play appstore