Möödunud laupäeval Põhjala tehases toimunud mustale toidule pühendatud Black Food Festivali külastas üle 4000 inimese.
Foto: Kairi Oja

Eestis toimus maailma suurim Black Food Festival

Möödunud laupäeval Põhjala tehases toimunud mustale toidule pühendatud Black Food Festivali külastas üle 4000 inimese. Päeva jooksul söödi ära 2000 donutsit, 600 baod ja suurtes kogustes muid tumedaid hõrgutisi, žürii selgitas aga välja festivali parimad mustad toidud ning joogid.

“Huvi ürituse vastu oli tohutult suur ning alates uste avamisest kell 11 kuni õhtuni välja oli Põhjala tehas inimesi täis,” rõõmustab festivali peakorraldaja Karin Lillemaa. “Oleme seni saanud väga palju rõõmustavat tagasisidet ja ka festivalil osalenud toitlustajad olid säärasest menust positiivselt üllatunud.”

Päeva jooksul leidsid aset parimate mustade toitude ja jookide võistlused, kus otsused tehti ekspertidest koosnevate žüriide poolt.

Soolaste toitude osas pälvis I koha Noa Chef’s Halli valikusse kuulunud lõkkeporru trühvli ja sidruniga, II koha sai veganrestorani Tru Kitcheni mustjaslilla porgandi rösti musta miso-majoneesi, musta küüslaugu ja fenkoliseemnetega ning III kohale platseerusid Must Küüslauk poolt valmistatud must küüslauk ning Karjase saia musta seesamiga sourdough sai.

Magusate roogade osas noppis esikoha trestorani Noa Chef’s Hall kokkade poolt valmistatud Josper banaan, II koha pälvis Robert’s Coffee Gelato Factory tumeda šokolaadi sorbett ning III koha sai 4 Sisters Kitchen Cateringi ekleer šokolaadi ja vaniljega.

Parimate mustade jookide hulgas tuli esikohale Pühaste Pruulikoja ja Kokomo Coffee poolt valmistatud Midnight Macchiato Bourbon BA, II koha sai Valgejõe Veinivilla musta leedri vein MUST ning III koha Anderson’s Craft Beer Dark Night single malt BA.

Parima soolase ja magusa musta toidu selgitas välja žürii, kuhu kuulusid restroan Wicca peakokk Angelica Udeküll, restoran Ore peakokk Silver Saa, ajakirja Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju ja toidublogi Näljane Nelik liige Susann Kõomägi.

Parima joogi valimise žüriisse kuulusid Black Food Festivali idee autor Regina Boros, Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen, Kiosk No1 hing Mark Pahk ja robotbaar “Yanu” looja Alan Adojaan.

Festivalipäeva jooksul toimus ka põnev programm, mille käigus said lapsed osaleda mängulises pudrugrafiti töötoas, lisaks oli võimalik kuulata restorani Ore peakoka Silver Saa loengut fermenteerimisest, osaleda Metsik Toit korraldatud fermenteerimise töötoas, nautida Lepatriinu ja Black Bread Gone Mad muusikat jne. Päeva juhtis Robin Juhkental. Õhtu lõppes järelpeoga Must Mesi.

Black Food Festival on varem toimunud ka Budapestis, Berliinis, New Yorgis, Londonis, Helsinkis ja mujal, idee autori Regina Borose kinnitusel on Tallinna üritus seni toimunutest suurim ja menukaim. Eestis korraldasid festivali Elamusstuudio ja Ekspress Meedia.

Black Food Festival Tallinn toimus 23. novembril Põhjala Tehases (Marati 5a, Tallinn). Festivalil sai nautida paljusid erinevaid musti toite, jooke, samuti soetada musta disaini ja muud mustavat.

Festivali kaks lava olid täis muusikat, töötubasid, intervjuusid jne. Õhtu sai meeleoluka punkti samas kohas toimunud järelpeoga Must Mesi.

Fotode autor: Laura Oks (fotod 1-6) ning Kairi Oja (7-11).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga