Lisa riis ja sega pidevalt, et riis ja sibul muutuksid õlis kuumenedes klaasjaks.
Foto: Balbiino AS

Hernerisoto

Kui soovid liharoogadele vaheldust, võid katsetada lõunasöögina täiesti taimset risotot, mille peaosatäitjd on hernes, riis ja sutsuke veini. Serveerimiseks on hea kasutada spinatit ja muud rohelist, peale riputada näiteks riivjuustu.

Retsept on koostatud kahele

Retsepti autor: Kati Lehepuu

Vaja läheb:

200g Härmavilja Herneid

1,5dl risotoriisi (140g)

500ml köögiviljapuljongit (1 kuubik)

100ml valget veini

10g spinatit

30g parmesani

1 väike sibul

0,5-1 sl õli

0,5-1 sl võid

sidrunimahla

soola

pipart

Tee nõnda:

Kuumuta keskmisel kuumusel suures kastrulis õli ja või ning prae selles peeneks hakitud sibul, kuniks see muutub pehmeks. Lisa riis ja sega pidevalt, et riis ja sibul muutuksid õlis kuumenedes klaasjaks.

Vala juurde vein ja kuumuta veel umbes kolm minutit, et vein aurustuks. Hakka kulbihaaval lisama puljongit ja sega pidavalt, et riis puljongi endasse imaks, enne kui uue kulbitäie lisad.

Kui kogu puljong on ära kasutatud, siis lisa külmutatud herned ja sidrunimahl. Kui herned on sulanud ja risoto uuesti kuum, siis lisa pool riivitud parmesanist ja sega ühtlaseks.

Peale seda võta pott tulelt ja serveeri risoto koos värske spinati, jahvatatud musta pipra ja teise osaga parmesanist.

Mõnusat lõunatamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga