Rabarbri-mandlikook peaks rõõmustama iga ema südant. Muide, just seda kooki pakutakse kodurestorani MerMer külalistele perenaise poolt kogu saabuva nädalavahetuse vältel.
Foto: Merrit Kiho

Ilus üllatus emadepäevaks: Merrit Kiho rabarbri – mandlikook mascarponevahuga

Pühapäeval lihtsalt tuleb emade jaoks aega võtta. Üks võimalus seda teha valmistada päevakangelasele üks armas ja maitsev rabarbri-mandlikook. Ülejäänu sujub juba iseenesest. Merrit Kiho kodurestoranist MerMer õpetab, kuidas. 

Retseptis arvestatud kogustest peaks jaguma 10-12 tükki rabarbri-mandlikooki.

Vaja läheb:

Põhi:

60g tuhksuhkrut (1dl)

180g jahu

(3dl) 120g külma tükeldatud võid

1 munakollane

Täidis:

150g mandlijahu

150g toorsuhkrut

60g jahu (1dl)

2 muna

3 munakollast

150g toasooja võid

3-5 rabarberi vart

45g pärlsuhkrut

Tee nõnda:

Põhjaks töötle kõik koostisained ühtlaseks taignaks. Patsuta pallikeseks, mähi toidukilesse ja jäta paarikümneks minutiks külmkappi.

Täidiseks pruunista 50g võid, tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Sega köögikombainis või käsitsi omavahel mandlijahu, jahu, toorsuhkur ja 100g võid, lisa vähehaaval pruunistatud või, viimasena lisa segades ükshaaval munad.

Määri lahtikäiva vormi põhi ja ääred võiga. Patsuta tainas ühtlaselt põhja ja äärtele. Vala täidis vormi. Tükelda rabarber, lao täidisele, puista üle pärlsuhkruga ja küpseta 180 kraadises ( pöördõhuga) ahjus 35 – 40 minutit.

Enne serveerimist lase jahtuda.

Mascarponevaht:

250g mascarponet

munavalge

3spl tuhksuhkrut

3-4spl kakaod

Tee nõnda:

Vahusta munavalge koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Vahusta mascarpone. Sega omavahel munavalge ja mascarpone.

Pane kaussi sentimeetripaksuselt mascarponekiht, raputa üle kakaoga, korda tegevust kuniks mascarpone on otsas, viimasena raputa peale kakaod.

Kata kauss toidukilega ja pane vähemalt kolmeks – neljaks tunniks külmkappi. Vahu võib teha ka päevake ette. Serveeri kooki koos pallikese mascarponevahuga.