Angelica Udeküll
Angelica Udeküll
Restoran Wicca peakokk Angelica Udeküll

VIDEOLUGU! Inspireeriv hommikueine – Angelica Udeküll

Jagame inspireerivaid videolugusid koostöös Eesti Toidutee ning Eest peakokkadega. Inspiratsiooni hommikusöögiks jagab Restoran Wicca peakokk Angelica Udeküll.

Ahjuomlett singi-juustu ja ubadega (Retsept 4-le)

  • 100 g suitsusinki
  • 1 keskmine mugulsibul
  • 40 ml toiduõli
  • 80 g türgiube
  • 6 muna
  • 60 ml piima
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • soola
  • 50 g riivitud juustu

Koori sibul ja haki väiksemateks kuubikuteks. Lõika singist ribad ja türgiubadest paari sentimeetri pikkused jupid. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae mõni minut. Lisa singiribad ja türgioa jupid ja prae veel paar minutit. Tõsta köögiviljad ahjuvormi ja puista üle hakitud peterselliga.
Klopi munad lahti, lisa piim, maitsesta segu soola ja pipraga ning vala munamass köögiviljadele. Puista vorm üle riivitud juustuga ja tõsta umbes 180 kraadisesse ahju 10-15 minutiks küpsema. Omlett on küps kui ta on pealt pisut kuldpruun.

Sõrnikud külmkuivatatud vaarikatega (Retsept 10-le)

  • 1 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • noaotsaga soola
  • 500 g kohupiima
  • 250 ml külmkuivatatud vaarikaid
  • jahu paneerimiseks
  • õli küpsetamiseks

Klopi munad suhkruga lahti. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur, sool ja küpsetuspulber ning sega munadega kokku ühtlaseks tainaks. Lisa kohupiim ja sega tainas läbi. Lisa külmkuivatatud vaarikad. Vormi supilusika abil taignast pallid, veereta neid jahus ja vormi sõrnikud. Kuumuta pannil õli ja prae sõrnikuid mõlemalt poolt paar minutit, kuni kuldpruuni värvuseni. Tõsta sõrnikud keskmise kuumusega ahju umbes 5 minutiks järelküpsema. Serveeri hapukoore või moosiga.

Kamakreem topsis-mustikakastmega (Retsept 10-le)

  • 500 g paksemat maitsestamata jogurtit
  • 2 sl vedelat mett
  • 3 sl kamajahu
  • 10 sl mustikamoosi
  • 10 kamaküpsist
  • kaunistuseks mustikaid

Sega jogurt, mesi ja kamajahu ning tõsta pisikestesse portsjon-topsidesse. Tõsta kreemile mustikamoos ja pudista kaunistuseks kamaküpsiseid. Kaunista mustikatega.