Urpo Reinthal
Urpo Reinthal
YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthal

VIDEOLUGU! Inspireeriv hommikueine Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthalilt

Koostöös Eesti Toidutee ja Eesti tippkokkadega jagame inspiratsiooni hommikusöögiks. Seekoed on teie ees YliCool Cateringi peakokk Urpo Reinthali soovitused ja retseptid.

Kiire soolakurk

  • 1 kg värsket kurki
  • 100 g jämedat meresoola
  • 50 g värsket hakitud tilli
  • 7-8 värsket küüslauguküünt

Lõika kurk (lühike või pikk kurk, vastavalt aastaajale) meelepärasteks kangideks. Haki till ja küüslauk. Pane lõigatud kurk kaussi, lisa meresool, hakitud till ja küüslauk. Sega kõik läbi ja pane külmakppi 20-30 min seisma. Raputa suurem sool maha ja serveeri.

Sous vides küpsetatud ümarmudila filee

Vaja läheb:

  • 1 kg ümarmudila fileed
  • 1 värske porgand
  • 1 valge mugulsibul
  • 3 sl valge veini äädikat
  • meresoola, pipart
  • 50 ml toiduõli
  • värsket tilli

Koori sibul ja porgand ning haki meelepärasteks tükkideks. Haki värske till. Sega kokku ümarmudila filee, till, porgand, sibul. Maitsesta segu meresoola, pipra ja valge veini äädikaga ning lisa toiduõli.

Jaga segu võrdselt vaakumkottidesse, vakumeeri ja aseta sous vide küpsetusanumasse. Küpseta 52 kraadi juures 1,5h. Kui aeg täis siis aseta vaakumkotid kiirelt jäävette, jahuta kiirelt. Serveeri, söö ja naudi.

Vakumeeritud sojamarinaadis räimefileed

Vaja läheb:

  • 1 kg räimefileed
  • 50 g rohelist sibulat
  • 100 ml sojakastet
  • 30 g värsket tilli
  • 1 porgand
  • tšillikaun
  • purustatud musta pipart

Puhasta porgand ja viiluta viiludeks. Haki värske till, tsillikaun ja roheline sibul. Sega omavahel räimefileed, sojakaste, till, roheline sibul, viilutatud porgand, hakitud tsillikaun ning natuke maitse järgi musta pipart.

Jaga marineeritud räimed vaakumkottidesse, vakumeeri ning pane vähemalt 12 tunniks külmkappi.b Serveeri kas lihtsalt niisama või valmista maitsvaid võileibu:)

Veiseliha röstbeef

Vaja läheb:

  • 1 kg veiseliha (välisfilee, tagatükk, pähklitükk)
  • soola
  • pipart
  • õli

Pruunista veiseliha kuumal pannil kõikidest külgedest korralikult pruuniks. Maitsesta liha üleni soola ja pipraga. Koonerdama ei pea, võib maistestada julgelt. Pane liha ahjuplaadile, vala peale praeleem ja aseta eelkuumutatud ahju.

Küpseta liha 200 kraadi juures umbes 15-18 minutit eelkuumutatud ahjus poolküpseks. Lase jahtuda. Lõika imeõhukesed viilud. Sobib söömiseks nii koheselt kui ka hiljem. Pikemalt säilitamiseks pane vaakumisse ja külmkappi.

Head isu!