Foto: Kristel Trell

Karamelli-estragonikreem metsmaasikatega

Ajakirjanik Kristel Trell on suur estragonifänn ja sobitab oma suveretseptis kokku heade raviomaduste poolest tuntud estragoni ja Eesti metsamaiuse. Just praegu on metsmaasikaaeg – proovi ka ise järele!

Retsept kuuele

Vaja läheb:

400 ml vahukoort

supilusikatäis tuhksuhkrut

kaks toekat supilusikatäit karamellimaitselist kondenspiima

umbes pool peotäit estragonilehti

18 gr želatiini

kruusitäis metsmaasikaid

Tee nõnda:

Näpista varre küljest piisavalt aromaatseid estragonilehti ja puista blenderisse (soovi korral võid eelnevalt veidi uhmerdada).

Löö vahukoor tuhksuhkruga kergelt vahule, vala blenderisse ja lisa kondenspiim. Blenderda segu läbi, sulata želatiin, lisa segule.

Puista väikestesse vormidesse metsmaasikaid, vala seguga üle ja pane ööks külmkappi.

“Hiljem võid toimida kuidas soovid – kas serveerid sealtsamast vormist või tõstad maiuse taldrikule. Viimasel juhul pead vormi alumist poolt aga veidi kuumas vees kuumutama, et see lahti lööks, siis teistpidi pöörama ja taldrikule libistama,” õpetab Kristel Trell.

Foto: Kristel Trell

Loe Kristel Trelli toimetuste kohta lähemalt: https://ktdecohome.com/2019/06/22/hork-jaanipaevamagustoit-karamelli-estragonikreem-metsmaasikatega/