Tänavu suvel teeb ilma külmpressitud kohvilimonaad.
Foto: Paulig

Kas tead, mida kujutab endast kofteil?

Kofteil ehk kohvilimonaad kujutab endast külmpruulitud kohvist ja särtsakast sidrunist värskendavat jooki, mis on erakordselt värskendav ning selle valmistamisega saab hakkama iga kohvisõber.

Kohvi ja limonaadi kooslus võib esiti harjumatuna kõlada, kuid eelmise aasta Kohvifestivalil kostitas Paulig külastajaid just sellise erilise külmpruulitud kohvist valmistatud limonaadiga.

„Ühekordse katsetusena mõeldud jook osutus külastajate seas nii populaarseks, et otsustasime sel aastal sellest joogist inspireeritud Paulig Cold Brew Sparkling karastusjookide sarjaga välja tulla,” ütleb Pauligi kohvikoolitaja ja barista Mihkel Jürimaa.

“Kui aga poodi läheduses pole, saab külmpruulitud kohvi ja sellest erinevaid värskendavaid jooke ka kodus valmistada,“ kinnitab Jürimaa.

Erinevalt kuuma veega valmistatud kohvist on külmpruulitud kohvil Jürimaa sõnutsi tunduvalt mahedam maitse.

Külmpruulitud kohvi limonaad neljale
Vaja läheb:


1,25l külmpruulitud kohvi
2,5 l gaseeritud vett
2,5 dl 100% sidrunimahla
2,5dl suhkruroosiirupit

Tee nõnda:

Külmpruulikohvi saab kodus valmistada presskannuga. Ühe liitri külma vee kohta võta 150 grammi jämedalt jahvatatud kohvi. Seejärel jäta kohvipuru terveks ööpäevaks külma vee sisse ligunema.

Kohv valmis, kurna vedelik läbi sõela, et kohvipaks joogi sisse ei jääks. Valminud kohv säilib külmikus korralikult suletud anumas nädal aega.

Limonaadi valmistamiseks võta valminud kohv, lisa naturaalne sidrunimahl, suhkruroosiirup ja sega korralikult.

Kõige lõpus vala joogi hulka ka gaseeritud vesi. Täida klaasid jääga, lisa paar viilu sidrunit ning vala välja!

Jaga