Kinoasalat

Kinoasalat feta ja köögiviljadega

Et pühadeaeg ei muutuks kuidagi ühekülgseks ja vaid jõuluroogadest koosnevaks, kulub vahepeal ära üks kergemat sorti salat. Ja miks mitte, näiteks kinoa ja köögiviljadega. Retsepti koostas Kati Lehepuu, mõeldud on see kahele sööjale.

Vaja läheb:

400g Härmavilja Pajarooga

1 küüslauguküünt

1,7dl kinoad

2,4 dl vett

60g feta juustu

1sl õli

köögiviljapuljongi kuubikut

soola

pipart

värsket koriandrit

Tee nõnda:

Loputa kinoa jooksva külma vee all, muidu võib see jääda mõrkjas. Aja vesi potis kuumaks ja lahusta selles puljongikuubik, lisa loputatud kinoa. Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud.

Sega juurde poole sidruni mahl. Sulata külmunud köögiviljad pannil, et need saaksid ühtlaselt soojaks ja vesi aurustuks. Siis pane köögiviljad ahjuvormi, kuhu lisa purustatud küüslauguküüs, õli, soola ja pipart.

Sega ühtlaselt segamini ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 15-20 minutit aeg-ajalt segades. Serveeri kinoa koos ahjust tulnud köögiviljade, tükeldatud feta ja värske koriandriga.

Mõnusat einestamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga