Retsepti autor: Kati Lehepuu
Foto: Balbiino AS

Kodused köögivilja-hakklihakotletid

Et Ehemaitse.ee lugejate seas tehtud küsitlustest selgub, et väga oodatud on ennekõike kiirelt valmivad ja kodused retseptid, siis püüame sellele nüüd enam teadlikult tähelepanu pöörata. Alustame koduse olemisega, köögivilja-hakklihakotlettidega. Retsepti autor Kati Lehepuu.

Retsept on mõeldud neljale

Vaja läheb:

500g väherasvast veisehakkliha
1 pakk ehk 400g Härmavilja Hernes, mais, porgand segu
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
80g hapukoort
2 muna
Himalaya soola või meresoola
musta pipart

Tee nõnda:

Vala külmutatud köögiviljadele keev vesi ja jäta mõneks minutiks seisma.
Pane kaussi hakkliha, kurnatud köögiviljade segu (hernes, mais, porgand), peeneks hakitud sibul ja küüslauk, hapukoor, munad ja maitseained.

Kotletisegu võid ka köögikombainis teha, aga enamasti eelistavad head perenaised käega segamist. Vormi saadud segust ühesuurused kotletid. Võid neid pannil mõlemalt poolelt pruunikaks praadida või siis ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit küpsetada.

Tee proovi – see käib kähku!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga