Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver ning Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos pidulikku hetke tähistamas.
Foto: Meeli Küttim

Kulinaaria OÜ pidas uudse tootmislinnaku sarikapidu

Eesti suurim valmistoidutootja Kulinaaria OÜ investeerib tootmislinnakusse 17 miljonit eurot. Uue tootmishoone ehitusse ja olemasoleva tootmishoone renoveerimisse investeeritakse 8 miljonit eurot. Lisaks uuendatakse täielikult kogu seadmepark kogumahus 9 miljonit eurot.

Eile tähistas Kulinaaria valmiva tootmishoone sarikapeoga oma kujunemist Baltimaade moodsaimaks toidutootmise linnakuks. Valmiv tootmishoone ühendatakse olemasoleva tootmisega, mille tulemusel kahekordistub Kulinaaria tootmispind 8000 ruutmeetrini.

“Lähiaastate eesmärk on tootmismahtu kasvatada ligi 30–40 protsenti,” kommenteeris Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver.

Foto: Meeli Küttim

„Kulinaaria tootmismahud on kasvanud ja aeg on enam kui küps uueks, parima võimaliku tehnoloogiaga tehaseks. Kulinaaria seadmepark uueneb täielikult, et tootmismahte kasvatada ja kogu tehases tootmisprotsesse automatiseerida. Tänu kompleksi pindala kahekordistamisele saame oma tootmise võimekust ja paindlikkust märkimisväärselt suurendada,“ rääkis Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver.

Foto: Meeli Küttim
Kulinaaria OÜ brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook.

Uues tootmiskompleksis on Heiveri sõnul laboritäpsusega reguleeritav ja kontrollitud keskkond.

“Tänu tipptasemel toidutehnoloogiale ja tootmishoone detailsusteni läbimõeldud tehnosüsteemidele saab tooja nüüd tagada toodetele pikemad säilimisajad, ilma et toodetesse lisataks toodetesse säilitusaineid,” märkis ta.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos kinnitab, et suvel alustatud Kulinaaria uue köögi ehitus edeneb plaanipäraselt ning tänu pidevale töisele suhtlemisele tellijaga püsitakse graafikus.

„Meie meeskonnalt nõuab suurt pühendumust hoone eriosa, tehnosüsteemide tavapärasest suurem maht, mis on kooskõlas toiduainetööstusele täna ja tulevikus esitatavate nõuetega. Ma olen veendunud, et kui Kulinaaria 8000-ruutmeetrine linnak tuleval aastal tööd alustab, tuleb lettidele hulk toiduüllatusi,“ ütles Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Foto: Meeli Küttim. Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris.

Valmivas tootmishoones alustab Kulinaaria tootmist järgmise aasta aprillis. Kohe pärast tootmise sisseseadmist rekonstrueeritakse olemasolev tootmine.

Uue hoone ehitab ja olemasoleva tootmishoone rekonstrueerib Mapri Ehitus OÜ. “Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris,” lubas Heinver.

Kulinaaria ehitusmeeskonda juhib Aasta Ehitaja 2017 Valdo Rohtla, teda toetab eritööde projektijuht Tiina Õunmaa. Mapri Ehitus on ehitanud Balti Jaama turu, Kolde Selveri, Siidrikoja ja mitmed teised toiduainete müügi ja tootmisega seotud hooned.

Kulinaaria olulisemateks klientideks on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, Olerex ja Alexela.

Foto: Meeli Küttim
Hetk OÜ Kulinaaria uue tootmislinnaku sarikapeolt.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook.

“Kulinaaria OÜ on Selveri tütarettevõte ja kuulub Kaubamaja Gruppi, kuid on eraldiseisva äriühinguna tegutsenud juba seitse aastat,” rääkis Heinver.

Vajaduse iseseisva juhtimise ja äriplaani järgi tingis Heinveri sõnul valmistoidu nõudluse ja pakkumise väga kiire kasv.

“Kaubandus ja valmistoidutootmine arenesid mõlemad väga kiiresti, kuid sisuliselt eri valdkondades. Kaupluste kõrval oli tootmise tegevust keeruline mõõta ja kulusid juhtida. Meie toidutootmine vajas tänu kiirele arengule iseseisvumist,” selgitas Kulinaaria juht ettevõtte loomise tagamaid. 

Foto: Meeli Küttim
Kulinaaria OÜ tuntuimad kaubamärgid on Selveri Köök, Van Kook ja Gurmee Catering. Uue tootmise käivitamisel lisandub Andres Heinver sõnul kindlasti veel paar kaubamärki.

Sedavõrd märkimisväärse edu on Kulinaariale Heinveri sõnutsi toonud ikka õnnestunud tootearendus, üldine pidevalt kasvav elutempo ja head kliendid.

Heinver jätkab, et grupiettevõtte-sisesest “hierarhiast” on alati tähtsamad head kliendisuhted, mille tagavad õnnestunud retseptid ning oma lubadustest kinni pidamine.

“Kõiki kohti, kus Kulinaaria toitu müüakse, vaatleme ennekõike oma klientidena, kelle klientidel peab oleme hea meel heast toidust. Selle nimel keedame ja küpsetame,” tunnistab Heinver.

“Aga muidu on Kulinaaria Kaubamaja tütarettevõtte tütarettevõte,” täpsustab ta. 

Kulinaaria tuntuimad kaubamärgid on praegu Selveri Köök, Van Kook ja Gurmee Catering. “Uue tootmise käivitamisel lisandub kindlasti veel paar kaubamärki. Mine tea, võibolla on vaja ka Kulinaaria-nimeline portfell luua,” pakub Heinver. 

“Kindlasti toome turule veel paar omakaubamärki, näiteks valmistoidu kategoorias. Oleme avatud erinevatele klientidele, kellele saame teha private label’i või white-label´i tooteid.”

Foto: Meeli Küttim
Sarikapeol kostitati külalisi tuliste vahvlitega, mis olid kaetud marjade ja vahukoorega.

Kindlasti on Kulinaarial juhi ütlust mööda nii soov kui võimalus kasvada ka olemasolevate kaubamärkidega ja juba teada-tuntud toidukategooriates. “Mitmed ideed on jäänud ootama valmiva tootmislinnaku avaramaid võimalusi ja tehnoloogilisi uuendusi,” möönis ta. 

Olerexile valmistab Kulinaaria tooteid kaubamärgile Teeline, Alexela valikus on aga Kulinaaria toodetavad Van Kooki küpsised.

Järgmisel aastal alustatakse ka e-poega, mis loob lõpptarbija jaoks täiesti uued võimalused peolaua toodete valikul ja tellimisel. “Valmis tootmislinnak loob täiesti uued võimalused ka meie toitlustusteenust pakkuvale Gurmee Cateringile, kellel on paindlikkust ka väiksemate eritellimuste täitmiseks,” ütles Heinver.

“Kindlasti tuleme oma kaubamärkide ja teenustega klientidele lähemale ja oluliselt rohkem nähtavamale kui seni oleme otsustanud olla.”

Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni.  Ettevõte annab tööd 300 inimesele ja selle 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga