Seto toitu esitlevad Setomaa telgis traditsioonide hoidjad Sirje Kruusamäe ja Inara Luigas.
Foto: Maablogi

Laulupeo Eesti toidu alal saab nii Hiiumaa sülti kui Seto piirakuid

Saabuval juubelilaulupeol “Minu arm” saab Eesti toidu alal mekkida avaras valikus kodumaiseid roogi. Teiste seas on oma väljapanekuga kohal nii Hiiumaa maitsed kui Seto toit.

Muide, nimelt Hiiumaa oli esimene Eestimaa paik, kes oma kohalikku toitu maitsete aasta programmis 2016. aastal tutvustas.

Sel korral tulevad Hiiumaa maitsed laulupeole süldi, hiiu viiuli ja mandilagaga. Lisaks pakutakse maitsta veel tunnustatud porgandi-astelpaju, kama- ja laktoosivaba kodujuustu-astelpaju magustoitu.

Hiiumaised maitseid toovad laulupeole Hiidlaste Koostöökogu, Hiiu Kala, Hiiumaa Arenduskeskus, Hiiu Köök ja Pagar, Vaba Aed, Hiiu Gourmet, Hõbekala, Hiiumaa Turismiliit, Pähkli talu, Lepaniidi talu ja Õie Laksberg.

Seto toidust on juubelilaulupeol menüüs sõir ja mitmesugused pirukad ehk piirakud. Lisaks veel kodune leib haugikotletiga, kikkaseeneruug, seto pudõr suulliimiga, kodonõ limmonaat ja teised road.

Seto toitu esitlevad Setomaa telgis traditsioonide hoidjad Sirje Kruusamäe ja Inara Luigas. Mõlemad on Setomaal toiduga tegelenud palju aastaid, mõlemad väärtustavad kohalikku toorainet ja pakuvad roogi ka Setomaal oma kohvikus.

Loe lähemalt:

„Minu arm“ ja Eesti toit