Lihtne spinati-küüslaugu – hummus
Lihtne spinati-küüslaugu – hummus
Holger Kiik: Hummus

Lihtne spinati-küüslaugu – hummus

Siin jagatakse pilte nii hõrkudest tortidest, mida ilmselt Joaquin Phoenixi pulmas pakutakse ning ma sain neelu ületalituse nende fotode vaatamisest. Aga ma ise panustan millegi lihtsamaga maarahvale tervise austamise ajal. Lihtne spinati-küüslaugu jne. hummus.

Retsept ka:
  1. Pese käsi.
  2. Nõruta enamus kikerherneste soolveest (osa võib jätta, et oleks vedelam) purgist välja ja raputa purgitäis kikerherneid blenderisse. Kui tahad suuremat kogust hummust, võid lisada ka näiteks veidi punaseid ube, herneid või muid kaunvilju, mida köögis üle jäänud on. Ära ennatlikult veel blenderda- ega elekter tasuta pole.
  3. Lisa üks tubli kuhjaga supilusikatäis tahinit ja laku seejärel lusikas puhtaks.
  4. Raiu tükkideks näiteks kolm küüslauguküünt ja karjata need tükid ka blenderisse.
  5. Võta maitse järgi 2-5 päikesekuivatatud tomatit ja kutsu nad ka peole. Mina neid lõikuda ei viitsi, blenderis läheb niikuinii segamini või hiljemalt kõhus.
  6. Pese käsi -miks mitte?
  7. Lisa paar peotäit või lausa sõelatäis pestud spinatilehti ning sega need lusikaga ülejäänud kuhja sisse, et spinatilehed ei jääks eraldi kõigi peale laiutama nagu 1% rikkamaid, vaid integreeruks ülejäänud seltskonnaga.
  8. Võid lisada maitse järgi näiteks kurkumit, mõnda pipart, veidi soola.
  9. Aja blenderikratt aeglases tempos tööle mõneks minutiks. Maitse. Kui vaja, võid ise vahepeal segada või midagi lisada. Tõenäoliselt toimib niigi.
  10. Lisa nt kanepiseemneid, paprikamaitseainet vmt. deokratsiooniks, sest üldiselt roheline tervislik hummusemöks maitseb paremini kui välja näeb.
  11. Pese käsi, määri hummust leivale ja ära seda teistele anna – selleks hoia nad endast 2 meetri kaugusel. Või pane osa sellest siiski kinnisesse karpi ja vii karantiinis lähedasele.


Retsept: Holger Kiik