Greibi ja apelsini salat punase sibulaga Foto: Kodurestoran MerMer

Merrit Kiho greibi ja apelsini salat punase sibulaga

Kevad on küll nüüdseks peaaegu et päriselt käes, kuid tõeliselt soojade ilmadeni on ilmselt veel aega. Ent korraliku päikselise vitamiinisüsti saab juba praegu – allpoololevast salatist. Kodurestoran MerMer perenaise Merrit Kiho õpetust mööda. 

Greibi ja apelsini salat punase sibulaga

Vaja läheb:

  • 1 greip (soovitavalt punane);
  • 2 apelsini;
  • 1 suurem punane sibul;
  • 1 varselleri vars;
  • soola
  • pipart
  • suhkrut
  • pisut sidrunimahla
  • hääd oliiviõli või palsamkreemi

Tee nõnda:

Esiteks koori ja viiluta sibul õhukeselt. Pane sibularõngad kausikesse, lisa sinna neljandik teelusikat suhkrut ja sama palju soola ning pisut sidrunimahla.

Mudi sibulad korralikult sõrmedega läbi. Selline kaval marinaad muudab sibula nii hääks, et võid teda kasvõi niisama süüa.

Koori ja fileeri greip ja apelsinid. Haki peeneks varselleri vars. Aseta nad serveerimisalusele, lisa sibul koos kaussi tekkinud vedelikuga, jahvata peale värsket musta pipart, piserda üle oliiviõli ja palsamkreemiga.

Tee proovi!