Foto Jaan Heinmaa Pilt ja retsept raamatust "Lia magustoidud purgis ja kausis".

Üllata sõpra või kallimat musta sõstra panna cotta-ga!

Sul ei ole veel tänaseks Sõbrapäevaks ideid, millega oma kallimat, peret või parimat sõbrannat üllatada? Siin on Sulle üks armas ja kaunis idee Lia Virkuse magustoiduraamatust “Lia magustoidud purgis ja kausis”.  Retsept on mõeldud 4-6 inimesele. 

Selle hõrgu itaaliapärase kooretarretise võiks valmis teha juba eelmisel õhtul, aga saab nautida ka 2-4 tunni pärast külmas seismist.

Vaja läheb:

1 dl tarretisesuhkrut, Dansukker
4 dl vahukoort või kookospiima
1 dl piima
1 tl vanillisuhkrut

Mustasõstratarretise jaoks läheb vaja:

1, 5 dl musti sõstraid, värskeid või külmutatud
0, 5 dl vett
1 dl tarretisesuhkrut
Kaunistuseks:
värskeid või külmutatud mustsõstraid

Tee nõnda:

Sega kõik neli kooretarretise koostisosa kastrulis ja kuumuta keemiseni, lase keeda umbes pool minutit. Kalla koorekreem purkidesse ja tõsta vähemalt 2-4 tunniks, võimalusel järgmise päevani külma tarduma.

Mõne tunni pärast püreesta sõstrad saumikseriga vähese veega, kalla potti. Lisa tarretisesuhkur ja kuumuta keemiseni. Keeda mõni minut segades, kuni sõstrasegu muutub läikivaks.

Lase potis leigeks jahtuda, kuni segu hakkab kergelt tarduma. Jaga tarretis magustoitudele ning tõsta paariks tunniks külma tagasi. Kaunista vahetult enne serveerimist sõstardega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga