Toortatar kui komponent on kogumas üha suuremat populaarsust.
Foto: Hiie Järva

Toitumisterapeut Hiie Järva mustikakarask vürtsidega

Toitumisterapeut Hiie Järva katsetab üha suurema hooga erinevaid toortorte ja -kooke. Tõtt-öelda on toortatrast saanudki üks tema lemmik-komponente. Hiie jagab Ehemaitse.ee lugejaga üht oma uuemat katsetust.

Mustikakarask vürtsidega (väike vorm)

Vaja läheb:

4 dl toortatrajahu

1 dl tatrakliisid

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soodat

1 tl kaneeli

0,5 tl kardemoni

0,5 tl jahvatatud ingverit

2 dl kookospiima, full fat

1,5 banaani

0,5 dl erütritooli

3 dl mustikaid

1 dl hakitud metsapähkleid

1 dl kõrvitsaseemneid

Tee nõnda:

Sega omavahel kuivained hästi läbi. Lisa segusse kõrvitsaseemned ja tükeldatud pähklid. Seejärel sega omavahel purustatud banaan ning kookospiim.

Edasi sega need kaks segu omavahel õrnalt kokku. Lisa juurde ka mustikad, sega nii vähe ja nii õrnalt kui võimalik. Küpseta 160-170 kraadises ahjus umbes 40 minutit.