Müügile on jõudnud MO Saaremaa värske võipiim BETTI ja Hapendatud pett

Alates aprilli lõpust lisandub Saaremaa Piimatööstuse Mo Saaremaa kaubamärgi alla kaks uut toodet. Eesti turul unikaalne värske võipiim Betti ning ehtsast võipetist valmistatud hapendatud pett. Saaremaa Piimatööstus on täna ESIMENE ja AINUKE, kes toodab 100% naturaalset võipiima ehk petti.

Eesti populaarsema päikesekollase Saaremaa või valmistamiseks lüüakse kokku Saare-, Hiiu- ja Muhumaalt varutud värske koor. Koor muutub vahustamise tagajärjel kreemiseks võiks ning koorest eraldub võipiim, mis ongi pett. 1 kg kuldse Saaremaa võiga kaasneb 1 liitrit maitsvat võipiima.

Parema maitseelamuse saamiseks on lisatud toodetesse killukese koort. Peti konsistentsi ning eripärase maitse andmiseks peti- ja valgupulbreid ei kasutata. valgupulbreid.

Valikus on kaks erinevat toodet. Neist esimene on unikaalne värske võipett. “Et tarbija ei ajaks toodet segamini täna tuntud hapendatud petiga, oleme toote nimetanud Bettiks. Tegemist on rõõsa tootega, mis sobib kohvile, pudru ja smuutide valmistamiseks ning toidukõrvaseks,” selgitab Saaremaa Piimatööstus AS

Samuti pakutakse naturaalset võipetti hapendatud kujul. Hapendatud toode sobib hästi janukustutajaks, marinaadidesse ning küpsetistesse.

Tooted on väherasvased ja kõrge valgusisaldusega.

Mo Saaremaa tooted on kenad ka väljastpoolt, kuna on pakendatud keskkonnahoidlikku purepakendisse, mis on valmistatud ainult taaskasutatavast materjalist.

Pakendi ja korgi plastiku valmistamiseks on kasutatud Soome mändide puidujääkidest valmistatud õli. Samuti on pakend süsinikuneutraalne.

Mo Saaremaa Betti ja hapendatud pett onnüüdseks jõudnud kõikidesse hästi varustatud kauplustesse. Tooted on saadaval Rimis, Coopis ning Prismas ja Selveris alates maikuust. Keskmine jaehind on sõltuvalt poeketist umbes 0,95 eurot.

Fakte MO Saaremaa Brown Board Sense Elopaki kohta

Esimene taoline pakend Eestis.

Lihtne avada, lihtne kallata. Spetsiaalsed voltimisjooned aitavad tühjendada pakendi viimase tilgani. Kokkuvolditud pakend võtab prügikastis vähem ruumi.

100% taaskasutatavast materjalist.

Pakend on süsinikuneutraalne. Süsinikuneutraalsus tähendab tasakaalu süsiniku emissiooni ja atmosfäärist eemaldumise vahel.

Kergem pakend. Uuelt pakendilt on eemaldatud valge kiht, seega on see kergem ja keskkonnahoidlikum.

Fakte Mo Saaremaa värskest võipiimast Bettist

Betti on veerikas ja suurepärane janukustutaja. Tänu veerikkusele sobib seda pruukida organismi veetasakaalu hoidmiseks peale sportimist spordijoogina. Kuna petis leiduv vesi on seotud peamiselt valkudega, imendub ta soolestikust aeglaselt, mistõttu on ta ideaalne janukustutaja.

Betti on madala rasvasisaldusega, valgurikas, toitev ja näljatunnet peletav. Sobib hästi saleda joone järgijatele.

Betti sisaldab inimorganismile vajalikke fosfolipiide, neist eelkõige letsitiini. Või valmistamisel purustatakse rasvaterakeste membraanid ning nende kuhjumisel tekib või. Letsitiin koos piimasuhkruga jääb aga võipiima koostisesse. Letsitiini kutsutakse ka „mäluvitamiiniks“.

Kuidas tarbida?

➢ Ideaalne kohvile. Värske võipiim on koorese, karamellise maitsega. Kallates seda kohvile, maitseb kohv nagu kohv 10% kohvikoorega.

➢ Lahja piima maitsvam alternatiiv. Võipiimal on võine maitse. See on magus, väherasvane, kaltsiumi- ja valgurikas.

➢ Ideaalne pudrupiim või hommikuhelveste lisand.

➢ Sobib suurepäraselt ka smuutide valmistamiseks.

• Kui vanasti talumajapidamistes veel käsitsi võid valmistati, kasutati alati ka kogu saadud võipiim ära. Jõukamates taludes, kus petti oli rohkem, pruugiti seda nii janukustutuseks kui ka söögikõrvaseks.

• Võipiimast tehti taludes rüüpeid. Näiteks ivajoogi valmistamisel puistati rukkijahu kuuma vette, segul lasti soojas hapneda ja hiljem lisati sellele maitseomaduste parandamiseks rõõska võipiima, mis segus samuti hapnes.

Aga võis ka teisiti teha. Veidi rukkijahu lisati keeva vette, segati ja oodati, kuni jahu põhja sadenes, ning pindmine vedelik kallati juurde rõõsale võipiimale, mis hiljem hapnes.

• Lõuna-Eestis tehti kord nädalas kindla talutoiduna rõõsa petipiimaga tanguputru.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga