GinFest koondas purjelaev Kaljas Hoppet pardale samaaegselt üle 20 erineva käsitöödžinnitootja.
Foto: Tomas Babinec

Nädalavahetusel toimunud Kuressaare GinFest tõi kokku džinnisõpru nii meilt kui mujalt

Läinud nädalavahetusel, 3. augustil toimus Kuressaares taaskordne džinnifestival GinFest, mis tõi GOSPA/Georg Ots SPA Hotelli õuele kokku üle 20 erineva džinnitootja üle kogu maailma. Tutvuti nii uute kui vanade džinnide ning džinnimeistritega.  

GinFest toimus Kuressaares juba teist korda. “Tänavune osalejate arv oli mullusega võrreldes vaat et kahekordne,” kommenteeris Tarmo Virki, kes koos abikaasa Maarit Pööriga on loonud nii džinnifestivali kui Lahhentagge käsitöödžinni tootva ettevõtte.

Ürituse naelaks kujunes väärika purjelaeva Kaljas Hoppet pardal toimunud džinnikruiis, mis toimus esmakordselt. Keskel GinFest korraldaja Tarmo Virki.

Virki sõnul on festivali peamine mõte tuua kadakasele saarele kokku džinnivalmistajaid Eestist ja
kaugemalt, pakkudes tootjatele võimalust kogemuste vahetamiseks ning publikule võimalust tutvuda uute maitsetega.

“Olgem ausad, Eestis ei ole mitut kohta, kus oleks võimalik maitsta rohkem kui 20 väiketootja džinni
ühe katuse all.  Festivaliga said neid veel pool tosinat juurde, sest üsna mitu džinni said Kuressaares Eesti esmaesitluse,” rääkis Virki.

Tarmo Virki sõnul on väiketootjad astumas suurtööstuse kandadele ka kange alkoholi maailmas.

Koostööpartneritena lõid korraldaja sõnul kaasa GOSspa, Kuursaal, Kaljas Hoppet, ning mõistagi ka Lahhentagge.

Ürituse naelaks kujunes väärika purjelaeva Kaljas Hoppet pardal toimunud džinnikruiis, mis toimus esmakordselt.

Programmi poolelt oli nii tasuta kui tasulisi üritusi, lõviosa kavast oli siiski tasuta. “Kuid näiteks jooga või purjelaevakruiisi eest tuli siiski ka raha maksta,” täpsustas Virki.

Õhtul esinesid külalistele GoSpa Lounge’s Laura Põldvere ja Kusti Lemba.

Virki sõnul on väiketootjad astumas suurtööstuse kandadele ka kange alkoholi maailmas. “Sellised väiketootjate ühisüritused aitavad seda kahtlemata valusamalt teha,” lausus ta.

Kõik, tootjad kellega Virki laupäeva õhtul vestelda jõudis, on lubanud osaleda ka tuleval aastal, üritus tõotab kujuneda mõnusaks ja asjalikuks traditsiooniks.

Vasakult teine festivali üks aukülalisi, Robert Urbanek, Tšehhimaal asuva Little Urban Distillery asutaja.

“Oleme juba alustanud järgmise aasta ürituse planeerimisega, ent samas pole festivalide korraldamine  meie jaoks eesmärk omaette. Pigemini näeme, et koos suudavad väiketootjad kindlasti rohkem saavutada kui eraldi,” põhjendas Virki.

Käsitöödžinnitootja on seisukohal, et nii Lahhentagge kui teiste väiketootjate konkurendid ei ole kindlasti need ettevõtted, kes festivalil osalesid.

“Meie konkurentideks on pigem n-ö vana tööstus, kes, nagu paiguti näib, kontrollib olukordi ja maksab baaridele ja
restoranidele selle eest, et nende valikus ei oleks väiketootjate toodangut. Kõlab veidi nagu üheksakümnendad, kuid nii see on,” avaldas Virki.

Ent milline oli korraldaja jaoks parim tagasiside külastajailt?

“Nii vägev, et Kuressaarest on saanud džinnipealinn, ja Alar Aksalu loodud džinnimenüü, eriti magustoit GOSpa restoranis, oli midagi sellist millest paljud tunnevad juba puudust.”

Loe festivali kohta lähemalt: http://gin.ee/

Fotod: Tomas Babinec