Selle kogi puhul on nipp selles, et põhja saab valmistada Van Kook küpsisetainast.

New Yorgi juustukook karamellisel põhjal

Vaja läheb:

1 pakk Van Kook küpsisetainast iirise ja karamelliga

600 g toorjuustu

550 g hapukoort

2,5 dl suhkrut

4 muna

3 spl sidruni- või laimimahla

3 tl vanillisuhkrut

Tee nõnda;

Põhja valmistamiseks rulli Van Kook küpsisetainas iirise ja karamelliga kahe küpsetuspaberi vahel ühtlaseks ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi põhjale. Küpseta põhja ahjus 175 °C juures 10 minutit.

Täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust ja 100 g hapukoort 2 dl suhkruga. Lisa ükshaaval munad ning vahusta ühtlaseks. Lisa ka sidruni- või laimimahl ja 2 tl vanillisuhkrut, sega läbi ning vala eelküpsetatud põhjale.

Küpseta ahjus 175 °C juures 60 minutit, kuni kook on tahenenud, kuid kergelt võbisev ning ääred kergelt kuldseks muutunud. Võta ahjust välja ning lase ̴15 min jahtuda.

Sega 450 g hapukoort 1 tl vanillisuhkru ja 0,5 dl suhkruga ning vala jahtunud koogile. Aseta uuesti ahju ning küpseta 175 °C juures 15 minutit, kuni kook on pealt läikiv ja kate tardunud.

Lase koogil täielikult jahtuda, kata vorm pealt toidukilega ning hoia üleöö külmas.

Serveerimisel riivi peale sidruni- või laimikoort või kalla peale maasikatoormoosi.

Jaga