Just niisuguse Pavlova valmistab Merrit Kiho oma kodurestorani MerMeri külalistele tänavu suvel.
Foto: Merrit Kiho

Pavlova Merrit Kiho moodi

Kodurestoran MerMer perenaine Merrit Kiho teab, kuidas oma külalisi ära võluda. Ikka nii, et need tema juurde taas ja taas tagasi tulevad. Tänavu suvel teeb ta seda ühe uhke Pavlovaga.

Pavlova Merrit Kiho moodi kaheksale inimesele:

Vaja läheb:

4 suurt munavalget

näpuotsaga soola

200g või pisut rohkem (peen)suhkrut

400ml vahukoort

eestimaiseid maasikaid ja mureleid

mündilehti

Tee nõnda:

Eralda valged kollastest, lisa pisut soola ja vahusta kerge vahu tekkimiseni.

Lisa suhkur kolmes jaos ning vahusta, kuniks suhkur sulanud ja vaht tugev.

Jaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile kaheksa koogikest. Küpseta (pöördõhuga) ahjus 140 kraadil 10 minutit, seejärel alanda kuumus 120 kraadini ja küpseta ca 28–32 minutit.

Lase jahtuda. Vahusta vahukoor, kindlasti suhkruta, parajalt tugevaks vahuks, jaga kookidele, kaunista rohkelt tükeldatud maasikatega ja mündilehega.