Grilli steike kummaltki poolt 8–10 minutit. Lase lihal pisut puhata.
Foto: Alina Birjuk

Personaaltreener soovitab: grillvõileib päris grillil

Traditsiooniliselt valmistatakse grill-liha kõrvale värsket salatit. Kui aga tavapärased kokkamisharjumused enam pinget ei paku, siis proovi liha hoopis võileiva vahele panna koos rohke värske ja rohelisega. Personaaltreener Siim Kelner nii tummist võileiba päris iga päev ei soovita süüa, aga nädalalõpus sõpradega kokates sobib ideaalselt.

Et huvitavaid maitseid võileiva vahel ikka rikkalikult oleks, lisab Siim sinna ka näiteks hästi õhukesed õunaviilud. „Trikk seisneb just õhukestes viiludes. Kui õunatükid jäävad liiga paksud, siis hakkab õuna maitse liialt domineerima ja mõjub pigem veidralt,“ õpetab Siim.

Enne sisu ladumist ciabatta vahele määrib Siim selle näiteks oliiviõliga kokku ning paneb grillile. Siis jääb võileib mõnusalt krõbe, ent mahlane.

Vaja läheb:
500 g Boston butt steik tammesuitsuses marinaadis
1 pikk tume ciabatta
30 g sinihallitusjuustu
2 sl majoneesi
1 tl teralist Dijoni sinepit
oliiviõli
Kapsa-õunasalat:
150 g valget peakapsast
150 g punast kapsast
1 rohelise sibula vars
0,5 suuremat hapukat õuna (nt Granny Smith)
3 sl majoneesi
1 tl valge veini äädikat
1 tl teralist Dijoni sinepit
0,5 tl suhkrut
soola, pipart
2 sl hakitud värsket peterselli

Tee nõnda:
Salati valmistamiseks haki kapsad ja roheline sibul. Eemalda õunasüdamik, viiluta õunapoolik õhukeselt, lao viilud kolme-nelja kaupa üksteise otsa ja lõika seejärel umbes tikusuurusteks tükkideks. Lisa koos peterselliga kapsasegule.

Sega kokku majonees, äädikas, sinep, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning sega korralikult salatiga. Grilli steike kummaltki poolt 8–10 minutit. Lase lihal pisut puhata. Samal ajal poolita ciabatta, määri kergelt õliga ja kuumuta grillil umbes 1 minut mõlemalt poolelt.

Sega majonees ja sinep ning määri alumisele saiapoolikule, tõsta peale kapsa-õunasalatit. Lõika steigid õhukesteks viiludeks ja kata nendega võileib. Pudista peale sinihallitusjuustu ja pisut hakitud peterselli ning kata pealmise saiapoolikuga.

Lõika soovi korral kohe paraja suurusega portsjonitükkideks ja kinnita grilltikkudega. Serveerimisel paku kõrvale järele jäänud kapsasalatit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga