Kaunista supp serveerides tervete kukeseente ja ürtidega.
Foto: Meeli Küttim

MerMer perenaise pidulik kukeseenesupp neljale

Oma vähestest töö kõrvalt napsatud hetkedest üritan ma enamuse veeta metsas. Nautides metsa lõhna, eriti kuuma suvepäeva männikoorest tulvavat suve aroomi.

Mõistagi ei unusta ma piilumast oma kukeseente salakohtadesse! Tänavu tundub, et seenekestest puudu ei tule, mistõttu saab allpoololev supp kindlalt MerMer menüüsse haaratud.

Vaja läheb:

0,5kg puhastatud kukeseeni

25g võid

1 šalottsibul

1,5dl valget veini

0,5dl Põltsamaa Kuldset

6dl vahukoort

3dl kana või köögiviljapuljongit

2 purustatud kadakamarja

1 tl sojakastet

25g roquefor juustu

sidrunipipart

soola (vajadusel)

hakitud ürte, nt lehtpetersell

Tee nõnda:

Nopi umbes saja grammi jagu ilusaid pisikesi kukeseeni ja jäta nad terveks. Ülejäänud haki suuremateks tükkideks, haki ka sibul peeneks.

Pruunista hakitud seened ja sibul kastrulis kuldseks. Lisa alkohol ning lase sellel segades välja keeda. Nüüd lisa vahukoor, puljong, kadakamarjad, sojakaste ja juust ning keeda madalal tulel umbes 15 minutit.

Mikserda supp siidjaks, maitsesta sidrunipipra ja vajadusel tibakese soolaga. Prae terved kukeseened kergelt võis läbi. Kaunista supp serveerides tervete kukeseente ja ürtidega.