Toidublogija ning retsepti autor Ragne Värk soovitab saiavorm enne ahjupanekut külmkapis 20-30 minutit maitsestuda.
Foto ja retsept: Ragne Värk

Ragne Värgi mahlane saiavorm

Üks armas, mõnus ja lihtne sügisene magustoit on saia-õunavorm. Blogija ning retseptide autor Ragne Värk pakub välja omapoolse versiooni saiavormist, mis on iseäranis mahlane ning maitseb ühtviisi hõrgult nii soojalt kui jahtunult.

Retsept on mõeldud 6-le maiustajale, valmistamisaeg: 30-40 minutit

Vaja läheb:

225 g Fazeri Brioche röstsaia
2 õuna
2 muna
50 g pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 ml (1dl) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu

Peale:
2 sl mandlilaaste

Tee nõnda:

Otsi välja sobiv koogivorm – see ei tohiks olla üleliia suur, sest vastasel juhul ei jää lõpptulemusena küpsetis nii mahlane. Seejärel määri vorm võiga.

Lõika saiaviilud neljaks ning laota need pikuti vormi. Koori ja tükelda õunad ning lisa vormi saiaviilude vahele. Sega ülejäänud ained omavahel ning vala vormi saiaviiludele ning nende vahele.

Lase vormil maitsestuda külmkapis 20-30 minutit. Seejärel raputa peale mandlilaastud ning küpseta pöördõhurežiimil 20-30 minutit. Kaunista saiavorm soovi korral marjadega ning nirista üle šokolaadiga.

Paku küpsetist külma piimaga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga