Kohupiimakook on isadepevaks hea valik! Retsepti autor on Kati Lehepuu.
Foto: AS Balbiino

Rõõmusta isa ühe korraliku kohupiimakoogiga!

Pole kahtlustki, et iga või vanaisa isa rõõmustab südamest, kui tema lapsed või lapselapsed talle isadepäevaks ühe korraliku koogi valmistavad. Jah, justament ise! Kindlasti on vahva minna koos perega kusagile välja sööma, ent omatehtud asi on ikka omatehtud asi!

Vaja läheb:

Tainas:

  • 130g toasooja võid

  • 60g kookospalmisuhkrut

  • 270g (peene jahvatusega) kaerajahu

  • 1tl küpsetuspulbrit

  • 0,5tl soola

Täidis:

  • 300g ricotta kohupiima

  • 200g 20%-list hapukoort

  • 2tl vaniljeektrakti

  • 1sl kaerajahu

  • 250g Härmavilja Kirsse
  • 3 muna

  • 50g kookospalmisuhkrut

Tee nõnda:

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning sõelu kergelt läbi. Näpi juurde toasoe või. Sega purutaoliseks tainaks. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur.

Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja ääred võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass ja kata kirssidega, mis on sulanud ja nõrutatud.

Puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Mõnusat maiustamist ja kaunist isadepäeva!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga