Enne serveerimist kaunista rullbiskviit tuhksuhkru, astelpajujahu ja astelpajumarjadega.
Foto: SEMU

Rullbiskviit astelpajumoosiga

Kas oled kunagi teinud rullbiskviiti astelpajumoosiga? Kui ei, siis tasub proovida – tegemist on tõsiselt hõrgu ja vitamiinirikka küpsetisega. Ning kas teadsid, et sügistalvisel ajal on astelpaju üks võimasmaid relvi, millega viirusteperioodile vastu seista?

Vaja läheb:

4 muna

0,5 dl suhkrut

1,5 dl rukkijahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 g pakikohupiima (vanillimaitselist)

2 dl vahukoort

1 purk SEMU astelpajumoosi

Kaunistamiseks:

tuhksuhkrut

BioBerry astelpajujahu

astelpajumarju

Tee nõnda:

Vahusta munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahud ja sõelu munavahu peale, sega õrnalt läbi.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpset 225-kraadise kuumusega 7-8 minutit.

Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut ja astelpajujahu. Kummuta ahjust väljavõetud biskviit puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest. Lase veidi jahtuda.

Täidise jaoks vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiim. Määri põhjale astelpajumoosi, seejärel kata kohupiimakreemiga, jäta pikemad servad veidi katmata.

Keera küpsetuspaberi abil tihedasti rulli ja aseta jahedasse maitsestuma.

Enne serveerimist kaunista tuhksuhkru, astelpajujahu ja astelpajumarjadega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga