Uuest kastmest on täielikult välja võetud paksendajana kasutatav tärklis, suurendatud on Portugali päikese käes mesimagusaks küpsenud tomatite kogust.
Foto: Salvest AS

Salvesti ketšupiretsept läbis korraliku uuenduskuuri

Ainsa suurtootjana Eestis ketšupit valmistav Salvest muutis algava grillihooaja eel oma tooteretsepti, et pakkuda tarbijatele senisest veelgi naturaalsemat ja tomatirohkemat ketšupit.

Uuest kastmest on täielikult välja võetud paksendajana kasutatav tärklis, suurendatud on Portugali päikese käes mesimagusaks küpsenud tomatite kogust ning lisatud senisest enam naturaalseid vürtse.

„Tarbijatele on üha olulisem toidu puhas koostis ja naturaalsed maitsed. Seetõttu on muudetud retseptiga ketšup letilt leitavate seast kõige kõrgema tomatisisaldusega, sisaldades 84% päikese käes magusaks küpsenud tomateid,” ütles Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Kristel Vilipuu.

“Lisaks veel maitsesügavust andvad naturaalsed ürdid ja vürtsid ning eestlaste lemmikkaste jõuabki suvisele grillipeole, võileivale, pastaroale või praekartulite juurde tervislikuma ja maitseküllasemana kui kunagi varem,“ lisas Kristel Vilipuu.

Salvesti esindaja sõnul murrab niivõrd suure tomatipüree sisaldusega toode edukalt müüdi ketšupist kui ebatervislikust kastmest.

Patuvabaks nautimiseks soovitabki ta eelistada suure tomatipüree sisaldusega, võimalikult vähesel määral suhkrut sisaldavat ning maitsetugevdajatest priid ketšupit.

Lisaks kõrge tomatisisaldusega ketšupile on valminud rohelise jalapeno, tšilli ja cayenne pipraga vürtsitatud ketšup tuliste maitsete austajatele.

Ainsa kodumaise suurtootjana valmistab Salvest oma ketšupid Eestis ning need ei sisalda kunstlikke lõhna-, maitse- ega säilitusaineid.

AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi.