Pasha valmistamise puhul on olulisim, et sel lastakse peale valmistamist vähemalt ööpäeva jagu tõmmata.
Foto: Silja Luide

Silja Luide imemaitsev pasha pühadeks

Pühad on nüüd niisamahästi kui käes. Jagame lugejaga toidublogija ja -ajakirjanik Silja Luide õpetust korraliku pasha valmistamiseks.

Kuumutamata pasha

Vaja läheb:
200 ml vahukoort
100 g võid
100 g meelepäraseid pähkleid, mandleid, kuivatatud puuvilju ja marju
400 g kohupiima
200 g hapukoort
5 sl suhkrut
4 sl vanillisuhkrut
ühe sidruni, laimi või apelsini peenelt riivitud koor
Tee nõnda:

Vahusta vahukoor. Sulata või ja lase sellel jahtuda. Haki pähkleid, mandleid ja/või kuivatatud puuvilju/marju väiksemateks tükkideks.

Sega kohupiim ja hapukoor koos suhkrutega ühtlaseks. Jälgi, et kohupiimatükke ei jääks – kreemja tulemuse jaoks on soovitav kasutada segamiseks visplit või ajada kohupiimasegu läbi sõela (läbi sõela ajades jääb tulemus perfektne).

Lisa peenelt riivitud sidruni, laimi või apelsini koor, hakitud pähklid vm lisandid ja sulatatud või, seejärel sega õrnalt hulka vahustatud vahukoor.
Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi või sõelale, aseta sõel kausi kohale, voldi marli ääred pashale peale, kata raskusega, aseta külmkappi ja lase vähemalt üks ööpäev (pikemalt võib alati, lühemalt ei soovita) nõrguda.

Serveerimisel kummuta pasha taldrikule, eemalda marli ja kaunista riivitud šokolaadi, hakitud pähklite, kuivatatud marjade või puuviljade, marmelaaditükkide, röstitud mandlilaastude või kookoshelveste vm meelepärasega.

Pashale võib lisada meelepäraseid pähkleid (sarapuu, pistaatsia, India, Kreeka jt), mandleid, röstitud mandlilaaste, kuivatatud puuvilju ja marju (aprikoose, ploome, rosinaid, jõhvikaid, kirsse, mustikaid, goji marju vmt), marmelaadi või  tükeldatud martsipani.

Uuri lähemalt:

https://siljafoodparis.blogspot.com

Jaga