Retsept ja foto: Kati Lehepuu

Suvine kikerhernesalat neljale einestajale

Ilmad on kord kevadised, kord talvised. Ent suvetunnet ihkame me kõik. Üks viis seda tunnet endale luua on läbi suvehõnguliste roogade. Kati Lehepuu on loonud just ühe niisuguse. 

Salatiks läheb vaja:

400g kikerhernekonservi

150-200g külmutatud Härmavilja Miniporgandeid

150-200g avokaadot

100g paprikat

väike punane sibul

paar redist

värsket koriandrit

murulauku

Salatikastmeks läheb vaja:

3sl extra virgin oliivõli

3sl sidrunimahla

küüslauguküüs

meresoola

musta pipart

Tee nõnda:

Pane külmutatud miniporgandid keevasse vette ja lase veel uuesti kuumaks minna. Kurna porgandid ja soovi korral lõika need pooleks ning maitsesta soolaga.

Sega keskmise suurusega kausis kokku oliiviõli, sidrunimahl, purustatud küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa nõrutatud ja loputatud kikerherned, porgandid, peeneks hakitud koriander, sibul ja paprika ning rediseviilud.

Sega salat ühtlaseks. Viimasena lisa avokaadost lõigatud kuubikud ja soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga. Puista peale hakitud murulauku.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga