Foto ja retsept: Kati Lehepuu

Suviselt rohelised oad feta ja pähklitega

Hallivõitu talv on ära tüüdanud ja mõtted kisuvad pigem juba kevadesse? Hüva, aitame ka omalt poolt kaasa, et kevad rutem saabuks! Retsepti koostas Kati Lehepuu, mõeldud on see neljale sööjale.

Salatiks läheb vaja:
400g külmutud Härmavilja Aedube
120g kreeka pähkleid
120g tugevat fetajuustu
30g värsket spinatit
keskmine punane sibul

Salatikastmeks läheb vaja:
3sl extra virgin oliivõli
1sl valgeveiniäädikat
1 küüslauguküüs
mõned värsked piparmündilehed
meresoola
musta pipart

Tee nõnda:

Pane eelnevalt sulanud rohelised oad soolaga maitsestatud kuuma vette, lase keema tõusta. Ära keeda ube rohkem kui 2-3 minutit! Kurna oad ja pane need paariks minutiks jääkülma vette seisma.

See aitab säilitada nende värske maitse ja ilusa värvi. Kurna oad uuesti ja pane need suurde kaussi. Lisa spinatilehed, jämedalt hakitud kreeka pähklid, peeneks hakitud punane sibul ja fetajuust. Sega ühtlaseks.

Väiksemas anumas sega oliivõli, valgeveiniäädikas, mündilehed, purustatud küüslauk, sool ja pipar. Võta maitsestamisel arvesse, et feta on üsna soolane.

Purusta salatikaste saumikseriga ühtlaseks. Vala saadud kaste salatile, sega ühtlaseks ja pane enne serveerimist vähemalt pooleks tunniks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga