Taluturg on kutsunud üritusele mitmeid väiketootjad, kes teevad Turuhoones neil päevil hulganisti tooteesitlusi ja -tutvustusi.

Tartu Turuhoones toimub vabariigi aastapäeva eel Eesti toidule suunatud üritus “Eesti Maitsed”

Traditsiooniliselt toimub veebruris restoranide festival “Maitsev Tartu”. Tartu Turuhoones keskendutakse aga vabariigi aastapäeva eel Eesti toidu teemale veelgi laiemalt. 21. – 23 veebruaril toimub Turuhoones meeleolukas üritus Eesti Maitsed.

Reedest pühapäevani:
– mitmed külaliskauplejad
– Taluturg on kutsunud mitmeid väiketootjad tooteesitlusi ning degusteerimisi tegema
– Emajõe pruulikoja õllekelder on turuhoone müügisaalis esindatud väiketootjate kesvamärjukeste eriväljapanekuga
– Värske kala ja liha otse suitusahjust turuhoone ees

  • reedel, 21. veebruaril teeb tippkokk, restoranipidaja ja telesaate Suur Õhtusöök juht Joel Ostrat kohapeal müüdavast toidukraamist hõrke suupisteid.
  • laupäeval, 22. veebruaril toob Meistrite kool oma naha turule, kui turuhoone esitlusköögis võtavad koha sisse Üle Linna Meistrid Tartu Kutsehariduskeskusest. Nende käe ja külastajate silme all sünnivad hõrgumatest hõrgud ampsud – julged maitsed ja aus toit. Meistrite letist saab kaasa osta rikkalikus valikus Tartu KHK liha- ja pagaritooteid. Tuju tõuseb lakke koos Popsidega! Tartu KHK tooteid saab turuhoonest kaasa osta kogu nädalavahetuse vältel.
  • pühapäeval, 23. veebruaril on kohal “Raba!”. Trendikaid poké kausse pakkuv köök, mida iseloomustavad Aasia maitsed ja tervislikkus. Värskusest pakatavad poké bowlid on pärit Hawaiilt ning neil on pikk ajalugu. Seal tähendab “poke” viilutamist ja tükeldamist ning kaussi rändavad traditsiooniliselt toores või värskelt marineeritud kala koos köögiviljade, riisi ja kastmega. Raba! hitiks on sriracha-majonees, mis kuuldavasti lausa sõltuvust tekitab! Ka kohapeal valmistatud kimchil on täitsa arvestatav austajaskond.
  • Tule uudistama kaugeid maitseid Eesti toorainest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga