Pannkooki saab väga edukalt valmistada jahu asemel hoopis kaerahelvestest!
Foto: Kadri Valsberg

Teistmoodi pannkoogid kaerahelveste ja marjamahlaga

Et ühe korraliku nädalavahetuse juurde käivad kohe kindlasti pannkoogid, toome lugejani ühe pisut teistsuguse arusaamise pannkookide valmistamisest. Proovi juba homme hommikul!

Vaja läheb (nii saad 12 väiksemat pannkooki):

  • 130 g kaerahelbeid (võid need enne ära jahvatada või lihtsalt koos teiste koostisainetega blenderisse lisada)
  • 2 tl toorroosuhkrut
  • ¼ tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 1 spl tšiiaseemneid
  • 250 g taimset piima
  • 1 tl õunaäädikat
  • 1 spl kookosõli
  • 2 spl mustsõstramahla (sobivad ka pohla- ja mustikamahl)

Tee nõnda:

Sega õunaäädikas piimaga kokku ja jäta see segu umbes kolmeks minutiks seisma. Seejärel lisa kõik koostisosad kannmikserisse, lisa piima ja äädika segu ning mikserda ühtlaseks seguks.

Kui sul ei ole võimalik kaerahelbeid enne ära jahvatada, siis mikser jahvatab need kenasti ära, nii et pannkookides helbed tükkidena näha ega tunda ei jää.

Pane väike portsjon tainasegu soojale pannile (küpsetamiseks sobib hästi kookoseõli) ja keera koogil teine pool siis, kui sellele tekivad mullid peale.

Kui soovid magusamaid kooke, võid valmis pannkookidele peale valada näiteks vahtrasiirupit või määrida peale mett.

Retsepti autor: Kadri Valsberg ning OÜ Loodusvägi

allikas: /https://loodusvagi.ee/retseptid/kaerahelvestest-pannkoogid-marjamahlaga/

Jaga