Tõeliselt pidulik tort EV sünnipäevaks!
Foto ja retsept: Mari-Liis Ilover

Tõeliselt kaunis võileivatort pidulauale Mari-Liis Iloverilt

Vabariigi aastapäeval kaetakse pidulaud paljudes Eesti kodudes hea ja
paremaga. Mida võiks sel aastal oma lauale panna, et rõõmustada nii oma pere kui külalisi? Toidublogija Mari-Liis Ilover soovitab lauale panna ühe värvikireva võileivatordi, mis ehib lauda ning lausa sulab suus.

Värviline võileivatort, kuuele-kaheksale

Mari-Liis Iloveri retsept

Vaja läheb:

12 viilu Eesti Pagari Musta leiba

Peedikreem:

200 g keedetud riivitud peeti

400 g toorjuustu

2 küüslauguküünt

Soola

Munavõi:

6 keedetud muna

200 g pehmet võid

värsket hakitud tilli

soola

Hernekreemi jaoks läheb vaja:

200 g rohelisi külmutatud herneid

90 g toorjuustu

1-2 sl mädarõigast

Soola

Kaunistuseks: 18 kilufileed, 8-10 keedetud vutimuna, värsket tilli

Tee nõnda:

Peedikreemi valmistamiseks sega riivitud ja nõrutatud peet toasooja
toorjuustuga. Maitsesta peenestatud küüslaugu ja soolaga. Munavõi jaoks haki munad, sega pehme võiga. Maitsesta tilli ja soolaga.

Hernekreemi tarbeks sulata esmalt herned. Mikserda sulanud herned saumikseriga koos mädarõika ja soolaga võimalikult ühtlaseks kreemiks. Hernekreem tõsta eraldi kaussi ja pane külmkappi ootele.

Vooderda umbes 10 x30 cm suurune keeksivorm seest kilega, nii et otstest
jäävad pikemad ribad üle rippuma. Lõika leivaviiludelt koorik (jälgi, et
leivad oleksid enam-vähem keeksivormi laiused).

Lao esimeseks kihiks vormi 4 leivaviilu (kui on soov teha hästi pehme ja niiske tort, võib kõiki leivakihte piimaga pintseldada, aga see ei ole hädavajalik).

Neile määri peedikreem. Tasanda. Laota peale järgmine kiht leivaviile, neile munavõi. Tasanda. Kolmandaks kihiks tõsta jälle leivad. Kata tihedalt toidukilega.

Aseta tordile raskus (näiteks teine keeksivorm, mis on veega täidetud või
pudel vms) ja jäta u 10 tunniks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist võta tort vormist välja ja kata hernekreemiga. Kaunista
kilufileede, vutimunade ja värske tilliga. Lõika tükkideks.

Muide, kas teadsid, et Eesti Pagar korraldab veebruaris piduliku fotokonkursi ilusamate Mustast leivast tehtud toitude leidmiseks! Konkurss toimub vabariigi aastapäevani (24. veebruar), mil kõik on oodatud saatma pilte enda lemmikust retseptist, mis sisaldab Eesti Pagari Musta leiba.

10 parimat saavad auhinnaks Musta leiva mustriga Tahe Wood’i puidust lõikelaua!

Kuidas osaleda?

1) Valmista Eesti Pagari Mustast vormi-, rukki- või teraleivast pidulik
suupiste, võileib, magustoit või mõni muu toit (nt leivasupp või
võileivatort) ja tee sellest foto.

2) Lae pilt oma Instagrami või Eesti Pagari Facebooki Musta leiva postituse
alla. Lisa #mustleib #eestipagar.

3) Jälgi, et Instagrami postitus oleks avalik.

4) Osaledki loosimises! Loosi läheb 10 ainulaadset Tahe Wood lõikelauda.

Rohkem infot leiad <http://eestipagar.ee/mustleibeestipagar.ee/mustleib

Ilusat EV sünnipäeva!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga