Kui tihti on meil argipäeviti võimalust võtta see aeg ja teha hommikusöögiks üks korralik omlett? Olgem ausad, ega alati seda aega ei ole. Kuid see aeg tasub võtta, sest päev saab ilusa alguse ning kõht püsib kaua täis. Proovi järele juba järgmisel hommikul!
Retsepti autor: Kati Lehepuu
Roog neljale
Vaja läheb:
400g Härmavilja Pannirooga
6 muna
2sl õli
40g juustu
60g 20%-list hapukoort
rohelist sibulat
küüslaugupulbrit
soola
pipart
Tee nõnda:
Sulata köögiviljad keskmise kuumusega pannil. Eesmärgiks on köögiviljadest vesi eemaldada, seega võta pann tulelt enne, kui need praadima hakkavad.
Löö suuremasse kaussi munad, vahukoor, küüslaugupulber, sool ja pipar ning klopi kahvliga lahti. Kui köögiviljad on sulatatud, siis lisa need munasegu juurde ja sega uuesti läbi.
Vala segu korralikult õlitatud ahjuvormi (kõige mugavam kasutada keeksivormi) ja küpseta 200 kraadides eelsoojendatud ahjus 30-35 minutit. Kui frittata on umbes pool aega ahjus olnud, puista peale riivitud juust.
Lase valmis frittatal enne tükkideks lõikamist mõned minutid vormis tahenda. Samal ajal tee kaste, mille jaoks sega omavahel hapukoor, hakitud roheline sibul, küüslaugupulber ja maitse järgi soola. Serveeri tükk frittatat koos hapukoorese kastmega.
Mõnusat hommikust katsetamist!
Lisa kommentaar