Retsepti autor: Kati Lehepuu
Foto: Balbiino AS

Tõhus hommikusöök – frittata ehk munaroog köögiviljadega

Kui tihti on meil argipäeviti võimalust võtta see aeg ja teha hommikusöögiks üks korralik omlett? Olgem ausad, ega alati seda aega ei ole. Kuid see aeg tasub võtta, sest päev saab ilusa alguse ning kõht püsib kaua täis. Proovi järele juba järgmisel hommikul!


Retsepti autor: Kati Lehepuu

Roog neljale

Vaja läheb:

400g Härmavilja Pannirooga

6 muna

2sl õli

40g juustu

60g 20%-list hapukoort

rohelist sibulat

küüslaugupulbrit

soola

pipart

Tee nõnda:

Sulata köögiviljad keskmise kuumusega pannil. Eesmärgiks on köögiviljadest vesi eemaldada, seega võta pann tulelt enne, kui need praadima hakkavad.

Löö suuremasse kaussi munad, vahukoor, küüslaugupulber, sool ja pipar ning klopi kahvliga lahti. Kui köögiviljad on sulatatud, siis lisa need munasegu juurde ja sega uuesti läbi.

Vala segu korralikult õlitatud ahjuvormi (kõige mugavam kasutada keeksivormi) ja küpseta 200 kraadides eelsoojendatud ahjus 30-35 minutit. Kui frittata on umbes pool aega ahjus olnud, puista peale riivitud juust.

Lase valmis frittatal enne tükkideks lõikamist mõned minutid vormis tahenda. Samal ajal tee kaste, mille jaoks sega omavahel hapukoor, hakitud roheline sibul, küüslaugupulber ja maitse järgi soola. Serveeri tükk frittatat koos hapukoorese kastmega.

Mõnusat hommikust katsetamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga