Karamellised šokolaaditükkidega küpsised on üks toidublogija Nele Luige lemmikuid.
Foto: Nekle Luik

Toidublogija Nele Luige karamellised šokolaaditükkidega küpsised

Tuntud toidublogija Nele Luik pakub emadpäevaks välja omapoolse lahenduse – karamellised šokolaaditükkidega küpsised. Tee täpselt nagu Nele ning saad loodetavasti sama kauni ja maitsva tulemuse!

Vaja läheb:
1 klaas jahu
0,5 klaasi suhkrut
50 g võid
1 muna
1 tl soola
0,5 klaasi karamelliga šokolaaditükke
1 tl vaniljeekstrakti
100 g valget šokolaadi
1-2 tl dulce de lechet või kondenspiima
50 g hapukoort

Tee nõnda:

Sega kokku või, suhkur ja vanilje. Parim viis seda teha on kasutada miksrit (mina kasutasin kahvlit). Lisa muna. Sega. Lisa 1 tl soola ja osade kaupa jahu.

Viimasena šokolaaditükid. Kui tahad eriti karamellist küpsist, kasuta karamellitükkidega šokolaadi. Minul oli selleks Milka Daimiga šokolaad (jätab mõnusa soolase karamelli maitse).

Vormi tainas kokku ja jäta tunniks külmkappi seisma.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vormi taignast suured ümmargused küpsised ja küpseta ahjus umbes 20 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.
Valmista täidis/glasuur. Sulata vesivannil šokolaad. Lase veidi jahtuda ja sega hulka dulce de leche või kondenspiim ning hapukoor.

Hapukoor veidi mahendab magusust. Lao küpsised ja karamellikreem kihiti torniks. Serveeri näiteks Balbiino
soolakaramelli-küpsise jäätisega.

Nele Luige tegemisi toimetusi siit: nellublog.blogspot.com

Mõnusat katsetamist!

Jaga