Toitumisterapeut Hiie Järva valik peolauale - tooršokolaadi-maasikakook
Foto: Hiie Järva erakogu

Toitumisterapeut Hiie Järva soovitus saabuval pühapäeval peolauale: tooršokolaadi-maasikakook

Selle tooršokolaadi-maasikakoogi puhul võiks öelda, et tegemist on sisuliselt “kõigevaba” koogiga. Nimelt on see puhtal kujul vegan ning samas ka gluteenivaba, kaseiinivaba, laktoosivaba, piimavaba ning ka munavaba. Aga kahtlemata ülitervislik! 

Vaja Läheb:

0,5 dl linaseemneid

0,5 dl kõrvitsaseemneid

0,5 dl päevalilleseemeneid

50 g tooršokolaadi

2 spl agaavisiirupit

1 spl kookosrasva

0,5 dl kreekapähkleid

250 g maasikaid

300 g India pähkleid

1,5 dl kakaovõid

1 tl steviat

sidrunimahla ja sidruni riivitud koort

Tee nõnda:

Pane eelmisel õhtul India pähklid veega ligunema. Järgmisel päeval pane linaseemned, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, kreekapähklid, väiksemaks murtud šokolaad, kookosõli ja agaavisiirup blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks.

Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale. Seejärel pane blenderisse India pähklid, maasikad, agaavisiirup, sidrunikoor ja sidrunimahl ning blenderda ühtlaseks massiks.

Enne serveerimist võta kook sügavkülmast välja ja pane mõneks tunniks tavakülma.

Sulata vesivannil kakaovõi ning lisa see segule, sega ettevaatlikult läbi, ära enam blenderda. Seejärel vala saadud mass koogipõhjale ning pane kook paariks tunniks sügavkülma.

Enne serveerimist võta kook sügavkülmast välja ja pane tavakülma mõneks tunniks.

Toortatra-datli-šokolaadi glasuur koogile

Vaja läheb:

3 dl toortatart

70 g tumedat šokolaadi (vegan)

100 g datleid

1 spl agaavisiirupit

2 spl kuhjaga tahket kookosõli

kaneeli

Tee nõnda:

Pane toortatar ning datlid veega likku. Leota mõni tund, seejärel loputa. Pane leotatud datlid, tükkideks murtud šokolaad, kookosõli, agaavisiirup ning kaneel blenderisse.

Blenderda seni kuni segu on pehme ja ühtlane. Sega segu toortatraga. Laota segu toorkoogile ning pane kook uuesti külma, et ka glasuur hanguks.

Head isu!