Kevadel sobivad salatiga ideaalselt ka fütotoitainete rikkad nurmenuku õied!
Foto: Hiie Järva

Tervislik õhtusöök emadepäeva lauale! Odrasalat, karulaugu-kõrvitsaseemne pesto krõbeleivaga ning brokoli idandid

Pidulaud võib vahelduseks olla ka üdini tervislik! Toitumisterapeut Hiie Järva kohaldas endale sobivaks Marika Blossfeldt´i värvilise odrasalati retsepti ning üheskoos jagame seda ka Ehemaitse.ee lugejaga. Proovi juba sel emadepäeval!

Vaja läheb:

300 g odrakruupe (keedetuna)

pool kollast suvikõrvitsat

pool rohelist suvikõrvitsat

pool kurki

1 punane paprika

1 kollane paprika

1 väiksem õun

rohelist sibulat

tilli

koriandrit

sidrunimahla

oliiviõli

soola

pipart

Tee nõnda:

Odrakruubid loputa ennem keetmist korralikult. Seejärel keeda nii, et odrakruupe oleks 1 osa, vett 3 osa. Keetmisvesi maitsesta soolaga.

Tükelda suvikõrvits ning prae kergelt läbi. Haki paprika, õun, kurk. Keedetud odrakruubid loputa külma veega, et kiiremini ära jahtuksid ja kokku ei kleepuks ning pane siis suuremasse kaussi.

Seejärel sega kruupidega muud hakitud köögiviljad ja õun, samuti ka praetud suvikõrvitsad. Maitsesta salat sidrunimahla, oliiviõli, soola ning pipraga.

Salatile peale pane erinevaid maitseürte – tilli, rohelist sibulat, koriandrit. Kevadel sobivad salatiga ideaalselt ka fütotoitainete rikkad nurmenuku õied!

Karulaugu-kõrvitsaseemne pesto

Vaja läheb:

peotäis karulauku

2 peotäit basiilikut

2 spl kõrvitsaseemneid (röstitud)

2-3 spl pärmihelbeid

oliiviõli

soola

Tee nõnda:

Pane karulauk, basiilik ja oliiviõli anumasse  ning püreesta saumiksriga peenemaks. Seejärel lisa kõrvitsaseemned, pärmihelbed ja püreesta uuesti.

Vajadusel lisa õli. Püüreesta ilusaks ühtlaseks heleroheliseks vedelamaks massiks. Maitsesta vajadusel vähese soolaga. Pestot pane nii odrasalatile kui naudi ka krõbeleivaga.

Mõnusat katsetamist!