Uue-Saaluse veinitalu perenaine Maris Kivistik Vana-Võru kui aasta toidupiirkonna pidulikul avaüritusel.
Foto: Kertu Kärk

UMA MEKK Joogitsõõr Vana-Võromaa maitsete aasta raames

8.-11. augustini 2019 leiab Vana-Võromaa ja Setomaa taludes ja ettevõtetes aset esimene UMA MEKK Joogitsõõr.

Sel ajal on võimalik kuueteistkümnes Vana-Võromaa ja Setomaa talus või ettevõttes mekkida joodavat kraami alates piimast, teest, mahlast kuni kangemani.

Kõrvale saab ampsata kohalikku toidukraami ja mitmed osalejad pakuvad väsinuile ka majutust.

Joogitsõõril pakuvad head ja paremat: Tillu kohvik Põlvas, Siidrikoda Valgjärvel, Uma tettü Vasla külas, Jõeniidu puhkemaja Haanjas, Uue-Saaluse veinitalu, Kohvik 318 Suure Munamäe vaatetornis, Vastseliina Pagarikoda,
Siidrimõisa Loosis, Kolotsi talu Voki külas, Villagu Talu Voki-Tamme külas, Vastseliina piiskopilinnuse keskaja elamuskeskus, Humaliste talu Loosis, Pühajõe pruulikoda Kärgulas, Mõniste Talurahvamuuseum, Andri-Peedo Talu Kimalasõ külas ja Murimäe Veinikelder Truutal Valgamaal.

Lisainfot Joogitsõõri kohta leiab Facebookist UMA MEKK lehelt ja internetiaadressilt https://umamekk.ee.

Joogitsõõr on ellu kutsutud Vana-Võromaa toidukaubamärgi UMA MEKK (Võrumaa
Talupidajate Liit) ja Võrumaa Arenduskeskuse koostöös elavdamaks ning avardamaks kohalikku toidu- ja elamusturismimaastikku.

Joogitsõõri läbiviimist toetab EAS PATEE projekt. Eesti Toidupiirkond 2019 Vana–Võromaa maitsete aastat toetab Maaeluministeerium.