Tüüningi kits Andri-Peedo Talu õuel.
Foto: Andri-Peedo Talu

Väiketootjate toodetud kohalik toit jõuab restoranidesse ja toitlustusasutustesse

Täna, 11. veebruaril toimub Tallinnas Balti Jaama Turu demoköögis kontaktüritus peakokkadele ja väikestele toidutootjatele. Sündmusel osaleb 29 peakokka ning 27 väiketootjat. Üritus korraldatakse projektide Baltic Sea Food ning Liivimaa Maitsed raames ning seda korraldavad koostöös Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Maaturism, Maaeluministeerium ja Eesti Peakokkade Ühendus.

“Täna toimuva kontaktürituse eesmärk on edendada kohaliku toidu kasutamist Eesti restoranides ning toitlustusasutustes,” tutvustas üritust Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja projektijuht Eneken Viks.

Baltic Sea Food projekti raames teevad kümne Läänemere-äärse riigi 14 toiduvaldkonna organisatsiooni koostööd Interreg Baltic Sea Region programmist rahastatava projekti “Baltic Sea Food” raames.

Projekti eesmärk on töötada välja toimiv ärimudel, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt turustada (http://balticseaculinary.com/baltic-sea-food-project).

2017. aasta mais sai alguse rahvusvaheline koostööprojekt Liivimaa Toidutee, mis kestab kolm aastat ja mille käigus luuakse uus turismitoode – Eestit ja Lätit ühendav toidutee.

Uus toidutee põhineb meie toiduga seotud pärimusel, ühisel ajalool ja traditsioonidel, mis ulatuvad 13. sajandisse, kui Eesti ja Läti alad kandsid Liivimaa nimetust ning võib öelda, et sai alguse meie toidukultuur.

Loodav toidutee koondab enda alla ligikaudu 250 kohaliku toidu tootjat ja pakkujat Eestist (Hiiumaalt, Saaremaalt, Läänemaalt, Pärnumaalt, Viljandimaalt, Jõgevamaalt, Tartumaalt, Valgamaalt, Võrumaalt, Põlvamaalt) ning Vidzeme, Kurzeme ja Pieriga piirkonnast Lätist. http://epkk.ee/liivimaa-maitsedhttps://flavoursoflivonia.com/.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga