Kui soovid tähistada eesootavat aastavahetust, või mistahes pidulikku sündmust millegi tervisliku ning ääretult kauniga, soovitab Ehemaitse.ee valmistada üks imekaunis astelpajukook. Koogi muudab eriliseks asjaolu, et vaja läheb nimelt valget šokolaadi, kuid tulemus on tõesti efektne!
Vaja läheb:
Põhi
150 g kaeraküpsiseid või šokolaadiküpsiseid
50 g võid
Täidis
350 g maitsestamata toorjuustu
200 g valget šokolaadi (võib olla ka lisanditega valge šokolaad, näiteks Mesikäpa šokolaad)
2 dl vahukoort
Kate
2 dl Semu astelpajunektarit
2 želatiinilehte
Kaunistamiseks
astelpajumarju
riivleiba
tuhksuhkrut
Tee nõnda:
- Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.
- Täidise jaoks sulata kuumaveevannis šokolaad. Vahusta koor ja sega toasooja toorjuustuga. Kalla juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Tõsta kook paariks tunniks külmikusse tahenema.
- Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma. Pigista vesi välja, lisa soojale astelpajunektarile ja sega hoolikalt läbi.
- Vala jahtunud segu ettevaatlikult koogile. Lase tordil külmkapis tarretuda vähemalt viis tundi, ideaalis aga üleöö.
- Enne lauale panekut kaunista karamellistunud leivapuruga, astelpajumarjade ja tuhksuhkruga.
Lisa kommentaar