Foto: Valgejõe Veinivilla

Valgejõe Veinivilla korraldab virtuaalse veinidegustatsiooni

Tänavune kevad on kahtlemata eriline ja teistmoodi meile kõigile. Seda on see ka Valgejõe Veinivilla jaoks, kes korraldab oma esimese virtuaalse veinidegustatsiooni juba järgmisel reedel, 10. aprillil.

Valgejõe Veinivilla on Lahemaa serval voolava Valgejõe vasakul kaldal asuv puuvilja- ja marjaveinitalu. Veinimeistreid on seal kaks: ema Tiina ja poeg Gregor, kes on mõlemad sommeljeed.

15-aastase veini valmistamise kogemusega Tiina hoolitseb selle eest, et veinid oleksid maitsetelt puhtad ja heas tasakaalus. Ja Gregor püüab teha nii, et veinid vastaksid ka noorema generatsiooni nõudlikele maitse-eelistustele.

“Kogu kasutatav tooraine on pärit Eesti pinnalt ning veinid on muuhulgas ka vegan-friendly, sest mitte üheski veini valmistamise etapis pole kasutatud loomseid produkte,” räägib Gregor.

Virtuaaldegustatsioon tähendab tema sõnul seda, et veinid saadetakse kliendile kontaktivabalt kulleriga koju ning seejärel kindlal kuupäeval tutvustab sommeljee Zoomi platvormi vahendusel kohalikke veine ja teeb ekskursiooni veinitalus. “Esialgu on planeeritud vaid 2 degustatsiooni,” märgib Gregor.

3 lihtsat sammu, kuidas osaleda:

1. Vali endale sobiv degustatsioonipakett:
https://www.veinivilla.ee/et/c/koolitused-degustatsioonid
<https://www.veinivilla.ee/et/c/koolitused-degustatsioonid?fbclid=IwAR3Q2…>
2. Toome veinid sulle kontaktivabalt ukse taha ja saadame Zoomi lingi, mis
tuleb õigel õhtul avada.
3. Naudi sommeljee degusteerimissoovitusi ja veinide puhtaid maitseid.
Video on järelvaadatav ja kõiki pudeleid ei pea samal õhtul avama.

Vaata Valgejõe Veinivilla kohta lähemalt siit:
https://www.youtube.com/watch?v=5m4fcBQNvX4&feature=youtu.be

Loe ettevõtmise kohta lähemalt:
https://www.facebook.com/veinivilla/

Veinimaja stiiliks on kujunenud puhta mahla kasutamine ilma vett lisamata, et säilitada võimalikult autentsed maitsed loodusest. Samuti katsetatakse palju ürtide ja ebatavaliste toorainetega. Veine võib leida kohalikku toorainet väärtustavatest restoranidest.

Aastane toodang on olenevalt saagiaastast 9000 pudeli ringis kuid partiid võivad olla väga erineva suurusega – paarisajast kuni paari tuhande liitrini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga